Turbūt pats svarbiausias kavos ruošimo prietaisas yra kavamalė. Daugiausia gerųjų, aromatinių ir skoninių savybių po apdorojimo karščiu lieka išsaugota pilnose kavos pupelėse. Todėl rekomenduotina kiekvienam atskiram kavos puodeliui pupeles malti šviežiai. Kavamalių pagrindiniai tipai būna keli: rankinės, elektrinės ir espresso. Beto, jų esminius skirtumus būtu galima apibrėžti jų girnų tipu - kūginės, plokščiosios ir peilių. Nors kavamalių pasiūla gana didelė ir jų charakteristikas dar būtu galima įvardinti begale savybių kaip variklio galingumu, kavos pupelių talpos dydžių, gamintojo patikimum, dizainu ir t.t.. Renkantis kavamalę užtektų žinoti kokio tipo gėrimus mėgstate ruošti dažniausia ir ar malsite rankiniu būdu ar elektrinio variklio pagalba. Mes rekomenduojame rinktis tik kūginių tipu arba plokščios girnų tipo kavamales ir vengti peilių tipo geleščių. Maldami kavos pupeles tokiu būdu galėsite reguliuoti smulkumo - rupumi lygi taip išgaudami geriausias kavos savybes. Jei planuojate gaminti gėrimus espresso kavos pagrindu - tuomet siūlome dar įvertinti ar kavamalė gali kavą sumalti espresso smulkumo lygiu.